Tutorial: Votes (Votifier plugin)

  • 2016-07-29
  • 2591 Bekeken
2016-07-29

Je kent het vast wel. Je hebt een openbare Minecraft server, hebt daar veel tijd in gestoken maar je geraakt moeilijk aan spelers. Nu heb je je server al aangemeld op Minecraft fora en verschillende Minecraft serverlijsten, maar daar kan je maar enkel groeien als je veel votes haalt en dus Votifier instelt. Juist dat is wat we in deze korte tutorial voor elkaar gaan krijgen.

Wat is Votifier?

Votifier is een gratis Bukkit plugin (werkt ook op Spigot servers!). Wanneer een speler een stem voor server A uitbrengt op een bepaalde serverlijst (voten heet dat dan), zal er een signaal gestuurd worden naar de server zodat je je spelers een reward kan geven (bv. extra diamonds, coins...). Doordat spelers een reward krijgen, zal de server veel meer votes ontvangen, waardoor de server hoger komt in de serverlijsten en dus extra spelers ontvangt.

Aan de slag

1.Download de plugin op https://dev.bukkit.org/bukkit-p... (rechts klikken op download en daarna nog eens op download).

2. Zet de jar file die je zonet gekregen heb in de plugins folder van je server.

3. Herstart je server, je zal dan een Votifier mapje krijgen in je plugins map.

4. Open de config.yml en verander indien nodig de port. Dit zal je wellicht moeten doen als je een server hebt bij een host, want wellicht is er op hetzelfde IP adres al een andere server met de standaard port weg. Bij 'host' staat gewoon het IP (zonder poort!) van je server.

5. Open het mapje rsa en kopieër de volledige code die je in het mapje public.key vindt.
6. Nu kan je je server aanmelden op een gratis serverlijst. Ik beperk mij in deze tutorial tot de serverlijst van Minecraftkrant zelf, maar er zijn uiteraard ook nog andere serverlijsten. Mijn advies is om je server aan te melden op verschillende en vooral degelijke serverlijsten.
Volg hiervoor de volgende stappen:
-Ga naar https://www.minecraftkrant.nl/serverlijst en klik bovenaan op 'Registreer mijn server!' (of maak het je makkelijk en ga rechtstreeks naar de aanmeld pagina: https://www.minecraftkrant.nl/serverlijst/aanmaken )
-Nu moeten we de velden invullen:

*Server naam, IP (het 'cijfer IP') en poort (de poort van je server, dus niet van Votifier!) spreken voor zich. De SRV is een subdomein wat aan je server IP gelinkt is (bv. play.mijnminecraftserver.net of mijnminecraftserver.mcplay.pw).

*Bij 'Versie(s)' en 'Tags' is het belangrijk dat je alle opties die van toepassing zijn ook selecteert (maar zeker ook niet meer).
*Dan is het tijd voor de beschrijving van je server, maak deze zo goed mogelijk voor een goede indruk achter te laten.

*Bij 'Server afbeelding' kan je nog een logo toevoegen, ik raad zeker aan om dat te doen, zo val je als server meer op in de lijst. En dat is wat we willen, toch?

*Tot slot nog de Votifier. De IP en poort vind je in de config.yml, de key heb je reeds gekopieërd en hoef je maar gewoon te plakken.

-Vervolgens klik je op Verstuur en staat je Minecraft server online op de lijst!

Listeners

Votifier is nu in orde, maar spelers krijgen nog geen rewards. Nu kan je op zoek gaan naar een listener (bv. GaListener) om spelers een reward te geven. Volg hiervoor de volgende stappen (kopie van het FAQ bericht op ServerBuilds.nl):

1. Download een listener en ga naar het mapje van Votfier.
2. Plaats de listener in het mapje 'Listeners' en reload je server.
3. Als het goed is krijg je nu in je votifier map een extra config file waar je alles kan configureren voor de desbetreffende listener.
4. Alles ingesteld? Reload nu nog een keer en votifier zal nu volledig werken!

Bronnen: https://www.serverbuilds.nl/fa...

Niels

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.