4 plugins die jouw server nóg leuker maken

  • 2017-08-08
  • 2858 Bekeken
2017-08-08

Je kent het wel, je bezoekt een server en je ziet allerlei gave dingen zoals gadgets, pets en crates. Het zou gaaf zijn als je dit ook op jouw server kon gebruiken, toch? In dit artikel ga ik jou uitleggen welke plugins je hier voor nodig hebt.


Ultra Cosmetics is een gratis plugin die pets, gadgets, particle effects, mounts, hats suits en emotes aan je server toevoegt. De pets zijn geen standaard beestjes, ze droppen namelijk items. Zo dropt de mooshroom cow paddestoelen en vuurt de wolf botten af. Met de gadgets kun je ook veel plezier hebben want er zijn er meer dan 25. Je kunt de lucht invliegen met een raket en weer landen met een parachute die uit kippen bestaat. Verder kun je jezelf opfleuren met particles, hats, suits en emotes. Ook kun je rijden op speciale beestjes die mounts heten.

Download de plugin hier: https://www.spigotmc.org/resou...


Met Cratesplus kunnen spelers kisten openen waar ze rewards uit kunnen krijgen. De speler moet een crate-key hebben en als ze dan op de crate klikken, opent er een menuutje dat eruit ziet als een gokmachine. De machine gaat 'draaien' en dan wint de speler een prijs. Je kunt verschillende types crates maken. Zo kun je bijvoorbeeld een vote-crate maken of wellicht een donator-crate. Het enige nadeel aan deze plugin is dat je veel moet instellen. Als je nog nooit met deze plugin hebt gewerkt, is het handig om eerst op de wiki rond te neuzen.

Hij valt hier te downloaden: https://www.spigotmc.org/resou...


TitleManager is een plugin waarmee je verschillende dingen kunt aanpassen. Je kunt de tablist mooier maken door een header en footer toe te voegen. Deze header en footer kunnen zelfs bewegen, op de manier zoals je in de afbeelding hierboven ziet. Ook kan hij welcome-titles sturen naar spelers die voor de eerste keer joinen. Het is ook mogelijk om dit bericht in een actionbar (een bericht dat net boven je inventory verschijnt, toegevoegd in Minecraft 1.11) te sturen. Verder kun je nog een simpel scoreboard maken met deze plugin.

Hier kun je hem downloaden: https://www.spigotmc.org/resou...


Magical Events is een plugin waarmee je hele gave dropparties kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld een bom maken die allerlei items laat vallen of je kan ervoor zorgen dat een DJ allemaal items weggooit. Ook kun je het items laten regenen. Je zou ook bijvoorbeeld dropparties kunnen maken wanneer er een bepaald doel is bereikt, zoals 500 votes. Dit kun je doen met de plugin VoteParty. Het enige nadeel aan deze plugin is dat hij 5 euro kost.

De plugin valt hier te downloaden: https://www.spigotmc.org/resou...


Omdat je bijna alles aan bovenstaande plugins aan kunt passen, kun je de sfeer op je server unieker maken. Doe dit zeker. Het zal even wat tijd kosten, maar het resultaat zal mooi zijn!


Roel

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.