Plugin Special: CreeperHeal

  • 2014-07-29
  • 1598 Bekeken
2014-07-29

Altijd maar weer die Creepers die dingen opblazen, griefers die je dag vergallen met TNT en wat dacht je van die ene keer toen je dacht dat je houten huisje wel ver genoeg van dat open vuur af stond? Iedereen kent het, iedereen is wel eens in zo’n situatie geweest waarin je gewoon wilde dat er iets was zodat je daar geen last van hebt. Wees niet getreurd, dat is er.

Wanneer je Minecraft online speelt, is de kans zeer groot dat je op een Craftbukkit server uit komt. Dit klinkt heel bijzonder maar dat is het dus niet. Craftbukkit is een variant van de officiële Minecraft die door middel van plugins uit te breiden is. Zo kun je bijvoorbeeld teleporteren, de wereld veranderen, mobs en npc's toevoegen en ga zo maar door.

Wat je met Craftbukkit ook kan doen, is het beschermen van de wereld tegen explosies. De bekendste is Grieflog, waarmee je wijzigingen in de wereld, met name explosies, kunt bijhouden in een tabel. Niet echt lekker aangezien het vrij lang kan duren voordat je een grief terug hebt gevonden. Daarom hebben enkele slimme koppen een plugin gemaakt dat binnen een bepaalde tijd alle blokken, die verwoest zijn, terugzet. Dit gaat blok voor blok en heeft zo een erg gaaf effect.

De plugin, CreeperHeal genaamd, maakt een kleine back-up wanneer een entity (een mob of blok) explodeert door een of andere reden. Deze back-up zet hij dan binnen een bepaalde tijd terug. Niet alleen explosies maar ook tegen vuur kan beschermd worden. Zo kun je rustig een vuurtje stoken in je houten huis zonder de zorgen te hebben dat het afbrandt. In de Config.yml kun je de opties bepalen zoals bijvoorbeeld de tijd tussen het gat in de grond en het herstel. Daarnaast is het ook mogelijk om per entity aan te geven of er hersteld moet worden of niet, maar ook of blocks bijvoorbeeld met cracks moeten zijn in plaats van de gewone blokken.

Creeperheal heeft een ingebouwd permission systeem maar die hoeft nauwelijks gebruikt te worden, van nature krijgen alleen OPs toegang tot de commands. Het werkt samen met o.a. PermissionsEx, bPermissions, WorldGuard, WorldEdit, Factions en nog veel meer.

Kortom, wil je een simpele plugin die heel weinig beslag legt op je server, geen onderhoud vergt, die je maar één keer hoeft in te stellen, je ook nog eens beschermt tegen een lelijke wereld en de kans dat je dingen kwijt raakt? Dan is dit de plugin voor jou. Kijk ook nog zeker even het fan-made filmpje om een goede indruk te krijgen!

[iframe src=""] Vind meer over:


@Appeltjens


Alex

Oprichter en eigenaar van ASNGaming.net. Hij regelt daar al het werk, en zorgt voor aftermovies and shit. Eigenlijk de eindbaas van alles. Hier is hij eigenlijk een beetje meh.
Meer van hem lezen? Check het archief door op zijn naam te klikken!

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.