Hoe maak je toffe figuren op banners?

  • 2017-07-18
  • 9440 Bekeken
2017-07-18

Sinds 1.8 bevat Minecraft banners maar nog niet iedereen weet wat je er allemaal mee kunt. Je hebt de banners met een effen kleurtje vast wel eens gebruikt, maar wist je dat je er allerlei patroontjes en figuurtjes op kunt maken?

Er zijn 16 banners in 16 verschillende kleurtjes. Op al deze banners kun je patronen toevoegen. Zoals je in de onderstaande afbeeldingen ziet, kun je strepen toevoegen. Dit doe je door horizontale, verticale of schuine strepen van dye te maken. Stop daarna ook een banner in je crafting table en dan heb je een banner met een streep.

Dit is natuurlijk niet alles. Je kunt ook schuine vlakken toevoegen of de helft van de banner van kleur veranderen. Ook kun je een rand aan de banner toevoegen, zoals je ziet op de derde afbeelding.

Door deze figuren te 'mengen', kun je erg gave figuren maken. Je kunt ook verschillende kleurtjes gebruiken. Het is erg leuk om je bouwwerk met deze figuren te versieren, het geeft je bouwwerk een soort special effect. Een Youtuber heeft in onderstaande video  uitgelegd hoe je bijvoorbeeld vlaggen kunt maken. Het is zeker de moeite waard om deze video te bekijken als je ook graag banners wilt kunnen maken.


Het maken van mooie banners is moeilijk en vergt vaardigheid. Op planetminecraft kun je banners vinden met bijvoorbeeld honden, ananassen of konijnen erop. Je kunt het give command kopieren vanaf de planetminecraft pagina en dit plakken in een commandblock. Activeer de commandblock en je hebt de banner! Hier kun je de populairste banners vinden: https://www.planetminecraft.co...

Als je een server hebt en je wilt graag dat je spelers gemakkelijk banners kunnen maken, kun je de plugin 'bannermaker' installeren. Via deze plugin kunnen spelers via een GUI hun banners customizen. In creative servers krijgen spelers de banner meteen en in survival servers krijgen ze het crafting recipe van de banner. De plugin valt hier te downloaden: https://www.spigotmc.org/resou...



Roel

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.