​5 Decoratie tips en ideeën

  • 2017-08-17
  • 5897 Bekeken
2017-08-17

› 5 Decoratie tips en ideeën.

Hey! Ik zal me even voorstellen: ik ben (Zomaar)Sander van MineCraftMeer. MineCraftMeer geeft jou een dosis Weetjes, informatie over Minecraft en actuele updates. Ook schrijf ik zo nu en dan tutorials en artikeltjes waar je onder andere leuke ideeën of inspiratie uit kan halen.
Vaak krijg ik complimenten over mijn bouwkunsten en mijn decoraties. Veel mensen vinden mijn skyblock eiland bijvoorbeeld erg mooi gedecoreerd.
Daarom wil ik ook enkele leuke tips en trucjes aan jou doorgeven. Zodat jij je wereld ook erg gezellig kan decoreren.

› 1. Vul lege plekken op:

Soms bouw je iets en dan heb je een bepaalde plek waar je niets meedoet. Ook die plekken kan je erg mooi gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld een prachtige vijver van maken. Door middel van steen, riet, en lelies. Daaromheen zou je ook nog een heg of wat bomen kunnen plaatsen. Ook bonemeal doet het erg goed.
Helaas is er niet altijd plek voor een vijver. In dat geval zou je de omgeving kunnen opvullen met bijvoorbeeld een berg hooi als je het naast een boerderij plaatst. Ook kun je op lege plekken wat landbouw grond plaatsen met bijvoorbeeld graan. Als je daar nog een vogelverschrikker in plaats is dat erg leuk. Buiten landbouw gebied zou je het kunnen opvullen met ovens, enchanting tables, aambeelden of werktafels.


› 2. Haal binnen naar buiten:

Het is erg leuk om in je zelfgemaakte wereld in survival allemaal winkels te maken. Maar waarom zou je alleen in het gebouw van een bloemenzaak de bloemen kunnen zien?
In het geval van een bloemenzaak zou je een klein tuintje kunnen maken waar je veel bloemen kan stallen. Als je een bakker hebt kun je hetzelfde doen maar dan een mooi graanveld. Plaats ook gerust enkele blokken tegen gebouwen aan. Zoals boeken tegen de bibliotheek. Of enchanting tables tegen een ruimte om te enchanten. Als je een winkel hebt en je weet niet wat je ertegen aan kunt plaatsen is het ook een leuk idee om een klein marktkraampje tegen de zijkant te plaatsen.


› 3. Natuur:

Denk veel aan natuur. Dit is van de dingen die kunnen betekenen voor de uitstraling van gebouwen. Plaats bijvoorbeeld vines tegen gebouwen aan of plaats een heg. Ook is het leuk om bij sommige gebouwen een paar stenen eruit te halen en te vervangen door mossige blokken. Dit geeft een erg leuk effect. Vergeet ook geen bomen te plaatsen. Je hoeft niet altijd genoegen te nemen met de standaard bomen uit het spel. Je kunt ze zelf maken of een standaard boom bewerken. Je kunt ook fonteinen maken op een plein of in een meer.
 

› 4. Gebruik veel hoofden:

Hoofden? Ja hoofden. Er zijn spelers die een skin hebben waarbij het hoofd erg handig gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld een radio, op televisie, en zelfs brood, en kaas! Je kunt gebruik maken van hoofden om wat meer decoratie toe te voegen. Het is erg leuk om hoofden te gebruiken in huizen om er wat meer te kunnen laten zien. Je kunt het ook boven gebruiken. Als kleine lantaarntjes, bloempotten, planten.
Ook is het erg handig om stapels werkbanken of Noteblocks wat minder blokkerig te maken. 

› 5. Versier de paden:

Paden in je Minecraft wereld heeft veel invloed op de uitstraling. Als de paden al direct de aandacht van mensen trekt zullen mensen gelijk al enthousiaster raken. Maak de paden daarom gedetailleerd en voeg dingen in langs de paden zoals struiken, bomen, fonteintjes, rivieren, een  brug, boomstronken, etc... Je kunt op een boerenweggetje leuk werken met verschillende soorten blokken. Zoals coarse dirt, gravel, (mossy)cobblestone en podzol. 


Ik hoop dat jullie veel leuke ideeën hebben gekregen en nu ook je eigen wereld leuk kunt decoreren!

MineCraftMeer

Welkom op de pagina van MineCraftMeer. Hier vind je onder andere: Updates, Weetjes, Tutorials over Minecraft. Blijf op de hoogte van Minecraft en volg nu!

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.