Hoe gebruik ik Filezilla?

  • 2014-07-31
  • 1893 Bekeken
2014-07-31

Bij deze tutorial zal ik uitleggen hoe je gebruik maakt van de FTP client FileZilla. Je gebruikt deze client om bestanden te uploaden, zoals werelden en plugins. Ook kan je bestanden downloaden naar je computer.
In de verschillende delen zal ik alles uitleggen om met FileZilla de bestanden te onderhouden. Kies een onderdeel hieronder om te beginnen.

Downloaden en installeren

In deze paragraaf leer je hoe je FileZilla download en installeert zodat je het kan gaan gebruiken. Een internetverbinding is vereist.

Als eerste ga je naar de website van FileZilla, welke je kan bereiken door hier te klikken!

Als je op deze website bent klik je op de grote downloadknop van de client. Je komt nu op een aparte pagina. Kies de juiste download uit en download het. Heb je een installatiebestand gedownload, dan moet je deze installeren. Heb je een archief gedownload, moet je deze uitpakken. Je bent nu klaar FileZilla te gebruiken.

Uitleg van de interface

In deze paragraaf gaan we uitleggen wat wat doet in FileZilla. Zorg eerst dat je FileZilla geopend hebt.

 width=

We gaan eens kijken wat alles doet. De 5 belangrijkste dingen zijn hieronder uitgelegd:

 width=

1: Hier vullen we de inloggegevens in van onze FTP om te kunnen verbinden. Hoe je de gegevens kunt vinden, zal ik hier aan het einde uitleggen.

2: Hier kan je snel navigeren naar andere (onderliggende) mappen. Handig als je verder weg moet zijn.

3: Hier kies je de bestanden die je wilt uploaden, selecteer je de plaats waar bestanden gedownload worden en navigeer je door mappen.

4: Hier zie je waar je bent op ServerBuilds. Ook zoals bij 2 kan je hier snel navigeren.

5: Hier kan je, net als bij 3, bestanden kiezen die je moet downloaden, uploadplaats selecteren, en navigeer je door de mappen.


Nu gaan we kijken hoe je aan de FTP gegevens komt. Toen je je server gekocht had, kreeg je als het goed is een mailtje met alle gegevens, dit kan per host uiteraard verschillen!

 width=Bij 1 zie je de inloggegevens en bij 2 zie je je IP en poort van je minecraft server, mocht je dit nog niet weten.

Inloggen, up en downloaden

We zijn nu bij het laatste hoofdstuk aangekomen. In dit hoofdstuk leren we hoe we inloggen en daarna bestanden up- en downloaden. Zorg dat FileZilla opgestart is.

We gaan inloggen. Bij hoofdstuk 2 zie je hoe je je inloggegevens kan krijgen. Vul bij 1 je gegevens in:

 width=

Host: je FTP hostadres (een IP)
Gebruikersnaam: Je gebruikersnaam (meestal je controlepaneel gebruikersnaam gevolgd door een cijfer)
Wachtwoord: Je wachtwoord (staat in je mailtje)
Poort: Dit is gewoon 21 tenzij anders vermeld (als het 21 is kan je het gewoon leeglaten)Uploaden

Tijd om wat te uploaden naar je server. Aan de linkerkant (2 en 3 van hoofdstuk 2) kies je de map en de bestanden die je wilt uploaden (tip). Heb je dit gedaan klik je er rechts op en selecteer je uploaden.

Downloaden

Nu wil je natuurlijk soms ook dingen downloaden, zoals een backup van je bestanden/werelden. FileZilla heeft deze mogelijkheid ook. Je doet nu hetzelfde als bij het uploaden, alleen nu selecteer je de rechter 2 schermen en kies je downloaden.

Dennis

Eigenaar Minecraftkrant, schrijf algemene artikelen over alles omtrent de Minecraft nieuwtjes.

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.