Chunky: maak de mooiste Minecraft screenshots

  • 2017-08-17
  • 2102 Bekeken
2017-08-17

Minecraft screenshots die er erg realistisch uitzien. Je hebt je vast wel eens afgevraagd hoe ze dat voor elkaar krijgen. Welke resource-pack gebruiken ze en welke shaders hebben ze geïnstalleerd? Hier kun je meestal een kort antwoord op geven: ze gebruiken geen resource-pack of shaders. Zulke realistische screenshots kun je namelijk maken met Chunky.

Chunky is een programma waarmee je een Minecraft wereld kunt renderen. Renderen betekent dat je computer een digitale afbeelding maakt uit een driedimensionale model, zoals een Minecraft wereld. 

Toen de maker, Jesper, aan Chunky begon, was zijn intentie niet om een render tool te maken. Hij gebruikte het programma, dat toen nog een 2D mapping tool was, om diamantjes te vinden. Naarmate de interesse in het renderen van bouwwerken steeg, breidde Jesper Chunky uit met een 3D render tool. Chunky werd steeds geavanceerder en is uitgegroeid naar een van de beste tools om je wereld mee te renderen en zo de perfecte screenshot te maken.

Hoe moet je Chunky installeren?

  1. Zorg dat Java 8 (update 40 of later) op jouw PC is geïnstalleerd.
  2. Download hier Chunky.
  3. Je kunt Chunky nu opstarten.
  4. Er wordt gevraagd wat je Minecraft directory is. Op OSX is dat vaak '~/Library/Application Support/minecraft' en op Windows '%appdata%\.minecraft\'

Chunky werkt nu en je zult nu je Minecraft wereld moeten uploaden. Je kunt dan chunks selecteren die je wilt renderen. Er zijn heel veel opties en daarom raad ik je aan om de Chunky website te bezoeken en de artikels onder 'User interface' en 'Documentation' door te lezen.


Als het allemaal gelukt is en je je eerste bouwwerk hebt gerenderd, laat het ons zien! We zijn erg nieuwsgierig naar het resultaat.


Roel

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.