Tutorial: Minecraft Barriers - onzichtbare blokken voor je Minecraft server!

  • 2016-04-30
  • 4826 Bekeken
2016-04-30

Veel grote Minecraft servers (zoals Cubecraft, Mineplex, Hypixel...) maken gebruik van onzichtbare blokken (barriers) om bepaalde delen af te schermen voor de spelers. Ook jij kan deze blokken gratis gebruiken voor je server (zelfs zonder plugin of mod). Hoe je dat doet, leg ik je hieronder uit. Ik heb ook enkele foto's voorzien. Om een foto deftig te kunnen bekijken, die je gewoon op de desbetreffende foto te klikken. Ik heb ervoor gekozen alles zo simpel mogelijk te houden, zodat elke Minecrafter meteen gebruik kan maken van deze blokken!

Stap 1: Barriers toevoegen aan jouw inventory

Je kan de barriers niet vinden in het creative menu. Net zoals bij command blocks kan je ze oproepen via een command in de chat:

/give NAAM minecraft:barrier

-> Je vervangt NAAM uiteraard door jouw Minecraft-naam.

2

Nadat je op enter gedrukt hebt, verschijnen de speciale blokken netjes in je inventory:

1

Stap 2: De blokken plaatsen

Nu is het uiteraard tijd om de blokken te plaatsen. Dat is een fluitje van een cent. Je kan ze namelijk gewoon plaatsen zoals andere blokken. Ik gebruik ze voor een doorgang af te schermen, maar je kan ze even goed gebruiken in een onzichtbaar parcour. Houd er wel rekening mee dat het wegdoen van de onzichtbare blokken redelijk buggy is, bij mij duurde het wel even voordat een blok daadwerkelijk wegging.

3

De afscherming is er dan wel, maar je merkt ook dat de blokken niet bepaald onzichtbaar zijn. Ga even op een ander vak in je inventory staan en vlieg weg. Kom daarna terug en je zal zien: de blokken zijn onzichtbaar geworden!

4

Als je terug de rode box (verbodstekens) wil zien, ga je gewoon weer op je 64 barriers in je inventory staan.

5

Meer over Barriers op de Minecraft Wiki (Engels): https://minecraft.gamepedia.com/Barrier

Dit was het voor deze keer. Laat zeker je ideeën voor een volgende tutorial achter in de reacties!

Veel Minecraft plezier!

Niels

Niels

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.