Telltale Games en Mojang kondigen Story Mode aan

  • 2014-12-18
  • 1684 Bekeken
2014-12-18

Telltale Games en Mojang zijn bezig aan een nieuwe versie van Minecraft, nl. Minecraft: Story Mode. De nieuwe titel in de Minecraft-wereld moet volgens de ontwikkelaars een verhalend karakter gaan krijgen en zal in delen uitkomen.

Story Mode wordt een losstaande game en moet in 2015 verschijnen voor Xbox consoles, PlayStation consoles, PC, Mac, iOS en Android devices. Of de game ook voor Windows Phone zal verschijnen, is nog niet duidelijk. De game wordt geproduceerd door Telltale Games en niet door Mojang, ook al staat de Minecraft-ontwikkelaar wel achter het project. Er zal, zoals de naam al verraadt, een verhalend element in het spel zitten, maar de karakteristieken van de Minecraft-wereld zullen behouden blijven, zo belooft Mojang.

Net als titels als The Wolf Among Us en The Walking Dead zullen er steeds delen verschijnen van deze versie. De game volgt het verhaal van een niet nader omschreven karakter binnen de Minecraft-wereld, waarbij de gamer via het maken van keuzes het verdere verloop van het spel bepaalt. Tenslotte benadrukt Mojang dat de aankomende game niet gezien moet worden als het 'officiële verhaal' achter de Minecraft-wereld.

Via de browsergame Info Quest van Mojang krijg je de gelegenheid online al wat informatie te zien over de nieuwe game.

Wij van de enthousiaste redactie van MinecraftKrant.nl zullen jullie steeds op de hoogte houden van de ontwikkelingen van de nieuwe game.

[spoiler title='Bronnen' collapse_link='true']Minecraftforum.nl https://minecraftforum.nl/index.php/topic,51948.0.html

Tweakers https://tweakers.net/nieuws/100351/telltale-games-en-mojang-kondigen-minecraft-story-mode-aan.html

Mojang https://mojang.com/announcing-minecraft-story-mode/[/spoiler]



Niels

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.