Snapshot 14w30c

  • 2014-07-28
  • 2465 Bekeken
2014-07-28

snapshot met perry


Zoals jullie misschien al weten is  er op 23 juli een nieuwe snapshot uitgekomen. Een snapshot is een snelle update van de aankomende versie van Minecraft. Voordat Mojang van 1.7 naar 1.8 gaat zitten er tussendoor nog heel veel snapshot’s om al even de nieuwe officiële update te proeven. In die Snapshot worden soms nieuwe blokken toegevoegd en bugs (fouten in een spel) verwijderd.


Op de mojang site (mojang.com) liet Dinnerbone op 23 juli weten dat er een nieuwe snapshot is gekomen. In hetzelfde bericht liet hij weten dat er een paar dingen zijn toegevoegd: 
  • Banners

  • Creeper, Skeleton en Zombie heads in survival


Verder zijn er natuurlijk veel bugs uit verwijderd. Wil jij weten welke? Bekijk dan even https://mojang.com/2014/07/minecraft-snapshot-14w30a/.


Creeper, Skeleton en Zombie heads.. hoe kan je die dan krijgen? Die kan je krijgen doordat een powered creeper (een creeper geraakt door bliksem) ontploft naast een bepaalde mob. Een powered creeper (herkenbaar met zn blauwe gloed om hem heen) kan je laten ontploffen met een flint and steel (aansteker) of door in survival naast hem te staan.  Dit werkt niet alleen om Creeper, Skeleton en/of Zombie head(s) te krijgen, dit werkt namelijk ook voor bijvoorbeeld een Wither Skeleton. 


Maar dat is niet alles! Want zijn banners nou eigenlijk? Nou, dat is geen rare vraag want banners zijn helemaal nieuw in Minecraft. Banners zijn een soort vlaggen van 2 blokken hoog  die je helemaal zelf kan veranderen. Door wol (6x) en stick (1x) kan je een banner maken. Met verschillende dyes (kleurstoffen) kan jij die banners een kleur geven en/of patronen geven. Hieronder leg ik uit hoe je de banner maakt.


10906f5aacOm te beginnen met een banner maak je er eentje van wol en stick (stok). Dit kan verschillen in de kleuren van de wol, je kan wit gebruiken (zoals in de afbeelding) maar je kan ook rood gebruiken (en alle andere kleuren).


Stel, we maken de Nederlandse vlag, dan heb je 3 red dyes en 3 lapis lazuli nodig. Maar hoe moet je die dan uiteindelijk maken? Dat is heel apart want je kan zelfs strepen aan de banner toevoegen. Zie de afbeeldingen.


d705157196


Kruizen en lijnen om de banner heen zijn ook mogelijk!  Daarmee kan je dus variëren. Je kan 1 streep doen aan de zijkant, of misschien juist 1 streep diagonaal erdoorheen. Alles kan! Leef je uit!


 cc0c5898a1


1c3dee2f82Maar daar laat Mojang het niet bij! Mojang heeft verder nog speciale icons in de vlaggen toegevoegd! Door speciale items (Vines, Wither Skull, Creeper Head, Oxeye Daisy, Golden Apple en Bricks) en een vlag in een crafting table te stoppen (zie afbeelding)  krijgen je speciale vormen (zie afbeelding) 


Dennis

Eigenaar Minecraftkrant, schrijf algemene artikelen over alles omtrent de Minecraft nieuwtjes.

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.