Onthul de geheimen van Minecraft 1.19: onze uitgebreide Ore-distributiegids

  • 2023-02-22
  • 1500 Bekeken
2023-02-22

Onthul de geheimen van Minecraft 1.19: onze uitgebreide Ore-distributiegids

Het is tijd om je houweel te betoveren in Minecraft en te beginnen met mijnen. De Minecraft 1.19-update brengt veel veranderingen in de ondergrondse wereld van het spel, wat onvermijdelijk leidt tot een kleine verandering in de locatie van de ertsen. Gelukkig is hun plaatsing niet veel veranderd sinds de vorige 1.18-update, maar het is moeilijk om de spawn-hoogte van alle ertsen te onthouden.

Dus in deze gids hebben we alle ertsdistributiehoogten, bioomimplicaties en de nieuwe veranderingen in Minecraft 1.19 behandeld. Vanwege de aanwezigheid van de Guardian in sommige met hulpbronnen gevulde gebieden, moet je in deze update een paar extra wapens bij je hebben tijdens het minen. Dat gezegd hebbende, laten we geen minuut verspillen en erin duiken.

Minecraft 1.19 ertsdistributie verklaard (2023)

Met recente updates hebben de terreingeneratie en biomen in Minecraft een enorme verandering ondergaan. Hierdoor is de ertsdistributie van Minecraft ook veel veranderd. Dus we zijn hier om locaties, hoogten en tips te delen over hoe je elk erts in Minecraft 1.19 kunt vinden.

Wat is ertsdistributie in Minecraft?

De Minecraft-wereld is verdeeld in delen, waarbij elk deel staat voor set van 16 blokken in alle richtingen van de as. Wanneer het spel de wereld weergeeft, wordt het stuk voor stuk weergegeven en heeft elk stuk zijn eigen ertsgeneratiesysteem. Dit geldt zowel voor de Minecraft Java- als de Bedrock-versie van de game. En het genereren van erts in elk van deze fragmenten wordt ertsdistributie genoemd in Minecraft.

Hoewel de distributie van erts meer is dan brokken, worden de hoogten van de wereld aangetast. Vanaf Minecraft 1.19, de hoogte van de wereld bereikt 320 blokken,  en de meeste  het onderste punt is -64 blokken. Dus als je de gewenste hoogte voor elk erts weet, kun je verwachten dat je ze in de meeste delen van het spel op die specifieke wereldhoogten zult vinden. In sommige gevallen spelen biomen echter ook een rol bij de vorming van het erts. Maar daarover later meer.

Waar worden ertsen gegenereerd in Minecraft 1.19?

Afbeelding geplaatst door ontwikkelaar Henrik Knieberg op Twitter

Met de basis uit de weg, is het tijd om naar de grote olifant in de kamer te gaan. We zullen kijken naar de regels voor het genereren van elk erts en de factoren die ze afzonderlijk beïnvloeden. Dankzij de ontwikkelaarsaantekeningen en onze tests hebben we bevestigde de hoogte waarop elk erts kan worden gevonden in minecraft. Het is niet veranderd sinds de Caves & Cliffs Part 2-update, dus je hoeft je geen zorgen te maken als je bekend bent met de laatste grote update. Dus laten we eens kijken hoe we elk erts kunnen vinden in Minecraft 1.19.

Noot. De "Y" in de volgende beschrijvingen verwijst naar de hoogte van de wereld, en elke eenheid vertegenwoordigt één in-game blok.

ruiten

Om een einde te maken aan uw verwachtingen, laten we eerst eens kijken waar u diamanten kunt vinden in Minecraft. In Minecraft 1.19 genereert diamanterts alleen onder wereldhoogte Y=16. Vanaf daar, hoe dieper je gaat, hoe groter de kans om diamanten tegen te komen. Op basis van deze logica, hoogte Y=-64 heeft de grootste kans voorkomen van diepgeworteld diamanterts. Hoewel op dit niveau lava meestal ook bij bijna elke bocht wordt gevonden. Vergeet dus niet om een brandwerend drankje mee te nemen als je aan het minen bent.

kolen

De meest efficiënte brandstof in Minecraft wordt gegenereerd op hoogten van Y=256 tot Y=0. Je vindt het op de top van bergen en zelfs in grotten. Maar als je het wilt accumuleren, is het bereikt een maximum bij Y=90.

Koper

Ondanks dat het niet het meest bruikbare erts is, is koper toch vrij uniek. Dus als je het zelf wilt ervaren, vind je het onder Y=112 en boven Y=-16 wereldhoogte. De snelheid van zijn verschijning maximaal aan hoogte Y=48. Bovendien spawnt het vaker in biomen van steengrotten.

ijzer

Of je nu een ervaren speler of een beginner bent, je zult geen vooruitgang kunnen boeken in Minecraft zonder verzamelbare hardware. Dit gemeenschappelijke en belangrijke erts genereert van Y = -32 tot Y = 256. Hoewel het niet gemakkelijk is om het op de top van de berg te vinden. In plaats van dit de grootste hoeveelheid ijzer wordt geproduceerd bij Y=16waar je op moet letten.

Goud

Shiny Gold Ore genereert het meeste in het Badlands-bioom ter wereld. Maar hoe dan ook, je kunt het vinden tussen Y=-64 en Y=32. Beste hoeveelheid gouderts is Y=-16 in Minecraft 1.19. Maar als je het op de een of andere manier niet kunt vinden, kun je ook een onderportaal maken om goud in de onderwereld te vinden. Hier is de generatiesnelheid veel hoger dan op de beste plaatsen ter wereld, waar meer goud wordt gegenereerd in vergelijking met de rest van de wereld.

Redstone (Rode steen)

Het redstone-erts ligt tussen Y=-32 en Y=-64, en de spawn neemt toe naarmate je dieper graaft. je kunt vinden maximale hoeveelheid erts Redstone op Y = -64 in Minecraft 1.19.

smaragden

Als je met een dorpeling in Minecraft wilt handelen, heb je smaragden nodig om een goede deal te krijgen. In zekere zin is dit de valuta van het spel, en je kunt het vinden tussen Y=-16 en Y=256. In tegenstelling tot de meeste ertsen, smaragd generatie neemt toe in de bergen, vooral op wereldhoogte Y=224.

Lapis lazuli

Als je betoveringen in Minecraft wilt gebruiken, moet je lapis lazuli krijgen. Maar helaas dit zeldzaamste minecraft erts in alle biomen. Hoewel het bereik van zijn generatie tussen Y=-64 en Y=64 ligt. Maar als je je geluk wilt beproeven, is Y=0 de beste hoogte om lapis lazuli te vinden.

Hoe Netherite te vinden in minecraft

Ook al spawnt Netherite niet op dezelfde locatie of dimensie als andere ertsen, het is nog steeds het sterkste functionele materiaal in het spel. Je hoeft je echter geen zorgen te maken over netherite totdat je alle andere ertsen in het spel hebt ontdekt.

Minecraft-ertsgeneratie op basis van bioom

Sommige ertsen hebben speciale relaties met bepaalde Minecraft-biomen. Hierdoor verandert de distributie van erts onder bepaalde omstandigheden. Ertsveranderingen die door het bioom worden beïnvloed, zijn onder meer:

  • in bioom Badlands gouderts wordt in grote hoeveelheden gegenereerd tussen Y=256 en Y=40 in plaats van normale productie.
  • Je kunt gemakkelijk grote aderen vinden koperertsen in grotten uit steenafzettingen. Maar een dergelijke generatie is niet gebruikelijk in andere biomen.
  • Smaragderts wordt alleen gegenereerd in bergachtige biomen. Dit is het enige lokaal exclusieve erts in het spel.

Ertsen in diepe donkere en oude steden

Met Minecraft 1.19 zijn de grotten van je werelden nu groter en opener dan ooit tevoren. Hierdoor komen open ertsen vaker voor dan ooit tevoren. Dus in plaats van zelf te graven, kun je gewoon proberen een enorm diep donker bioom te vinden om interessante ertsen te krijgen.

Bovendien kun je hetzelfde doen in de nieuwe oude stad in Minecraft 1.19. Ze zijn gemakkelijker te navigeren dan grotten, en je kunt de meeste ertsen op de daken van deze steden vinden. Hier gelden echter nog steeds regels voor het genereren van erts op basis van hoogte.

Verken de nieuwe minecraft 1.19 ertsdistributie

Met de kennis van minecraft 1.19 ertsgeneratie ben je klaar om alle ertsen te vinden die je nodig hebt in het spel. En als je nog een duwtje in de rug nodig hebt, onze lijst is beste zaden minecraft 1.19 kan je naar veel gelukkige vindingrijke spawns leiden. Een van hen geeft je zelfs een paar seconden na het spawnen een diamant. Hoewel, als je weet hoe je de beste Minecraft-commando's moet gebruiken, het vinden van erts misschien nooit een probleem zal zijn. Maar zelfs deze in-game commando's maken plaats voor de beste Minecraft mods.

De meeste spelers vermijden echter het gebruik van commando's en mods om de vanille Minecraft-ervaring gaande te houden. Dat gezegd hebbende, vergeet niet om andere tips voor het vinden van erts te delen die u in de nieuwe update vindt in het opmerkingengedeelte.

Larry

Als eigenaar en schrijver van Minecraft Krant, breng ik een passie voor Minecraft . Met een focus op het leveren van het laatste nieuws, updates, tips en trucs, zijn mijn artikelen gemaakt om Minecraft liefhebbers te informeren en te vermaken.

Omdat ik Minecraft al jaren speel, heb ik een uitgebreide kennis van het spel. Dit begrip stelt me in staat om inzichtelijke en accurate artikelen te schrijven over een breed scala aan onderwerpen!

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.