Minecraft en de Turkse regering: Overzichtsartikel

  • 2015-04-02
  • 1794 Bekeken
2015-04-02

Misschien heb je het al ergens gelezen, maar de laatste tijd ondervindt Minecraft problemen in Turkije. De Turkse regering vindt Minecraft namelijk niet geschikt voor kinderen. Hieronder zet ik de verschillende gebeurtenissen tot nu toe op een rij. Hier, hier en hier kun je de uitgebreide verklaringen in het Nederlands vinden.


12 februari 2015 De Turkse regering besluit Minecraft te laten onderzoeken nadat Aysenur Islam, de Turkse minister van familiale en sociale zaken van een journalist te horen kreeg dat spelers punten krijgen om mensen en dieren te doden.



10 maart 2015 Het onderzoek is inmiddels afgerond. Minecraft is inderdaad goed voor de creativiteit van kinderen, maar zou kinderen aanzetten om dieren en mensen te mishandelen. Daarbovenop zou Minecraft behalve sociale isolatie ook nog online pestgedrag in de hand werken. Het Turkse ministerie heeft nu een procedure opgestart om Minecraft effectief te verbieden. De rechtbank zal moeten beslissen of de game inderdaad verboden wordt of niet.



11 maart 2015 Mojang plaatst in een algemeen bericht dat Minecraft goed is voor de creativiteit en dat er inderdaad een gewelddadig kantje aan zit, maar dat je dat gewoon kan uitzetten. De volledige reactie is te vinden op https://asngaming.net/blog/mojangs-reactie-op-turkse-regering/.



Wij van Minecraftkrant zullen je op de hoogte blijven houden van al het nieuws over deze kwestie. Je kan in de reacties weten wat je van de zaak vindt, maar onderbouw alstublieft je mening. Aan reacties zoals "Turkse regering heeft gelijk", "Dit is echt stom" etc. heeft niemand iets.



Niels

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.