Leer bouwen met Jordi – Deel 7

  • 2015-07-31
  • 2769 Bekeken
2015-07-31
Untitled-1

Hallo, mijn naam is Jordi. In deze serie ga ik jullie een paar handige dingen leren als het gaat om bouwen, zo wel in details als rotswerken, gebouwen etc. Ik probeer jullie op een duidelijke manier wat te leren, dit zal voornamelijk met foto’s gebeuren. Heb je vragen, of een suggestie wat ik de volgende keer aan jullie moet leren? Meld het in de beschrijving hier onder, ik lees en beantwoord bijna alles!


Nu vragen jullie je misschien af, maar als jij kan bouwen laat dan is wat zien. Nou dat doe ik met genoegen! Hier een goed voorbeeld van iets wat ik heb gebouwd:


 /></p><br />
<br />
<br />
<hr /><br />
<p style=Oke laten we beginnen!


In deze bouwen met ga ik jullie leren om wat leuke lantarens/lampen de maken. Dit zijn zo wel hanglampen als straat lampen. Al de lampen zijn gemaakt in de nieuwe 1.8 versie, heb je deze versie niet zul je niet elke stap kunnen uitvoeren. Laten we simpel beginnen met wat hang lampen.


Natuurlijk beginnen we met de soorten lampen die Minecraft heeft, elke soort lamp geeft een eigen sfeer.


 /></p><br />
<p style=Nu over naar het echte werk, een lamp in elkaar zetten. Er zijn verschillende manieren die je kunt gebruiken als onderkant. Hier onder zie je een paar voorbeelden van onderkanten staande lamp:


 /></p><br />
<p style=En zo gaan we 1 stap omhoog met het bijpassende soort fence/wall


 /></p><br />
<p style=Hier zijn natuurlijke 100e mogelijkheden mee te verzinnen, het is voornamelijk de sfeer die je wilt bereiken die bepaald wat er op moet komen. En zo gaan we weer een paar stapjes omhoog:


TIP: Het linker bovenstuk is met deze command tot stand gekomen: /setblock ~ ~ ~ minecraft:piston_head 1


 /></p><br />
<p style=Nu gaan we gezien de sfeer de lamp er op afstemmen. Een donkere lamp krijgt eerder redstone in plaats van een sea lamp bijvoorbeeld.


 /></p><br />
<p style=Allemaal nog vrij simpel, niet? Daar gaan we nu verandering in brengen! Laten we wat details gaan toevoegen aan de lampen waarbij het echt nodig is. Dat kan van alles zijn, zo kun je op redstone lampen buttons doen wat op glowstone niet mogelijk is. Ook kan je gebruik maken van trapdoors en playerheads.


 /><br />
<p style=Uit eindelijk zijn dit maar een paar voorbeelden. Op het gebied van lampen is er zo onwijs veel mogelijk, daarom hier onder een aantal voorbeeld van lampen:


 /></p><br />
<p style=En zo zijn er op deze manier nog wel 100 manieren te bedenken hoe je het mooiste een lamp kan ontwerpen. Natuurlijk zijn dit maar een aantal voorbeelden.


Nou dat was het voor deze keer, vergeet geen reactie achter te laten wat jij de volgende keer wil zien. 


https://twitter.com/JooordiW


Ik heb tegenwoordig ook een PortFolio, mocht je die willen zien, klik dan hier: https://joordiw.tumblr.com/


Doei <3

Crigop

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.