Leer bouwen met Jordi – Deel 5

  • 2014-10-16
  • 2117 Bekeken
2014-10-16

Untitled-1

Untitled-1

Hallo, mijn naam is Jordi. In deze serie ga ik jullie een paar handige dingen leren als het gaat om bouwen, zo wel in details als rotswerken, gebouwen etc. Ik probeer jullie op een duidelijke manier wat te leren, dit zal voornamelijk met foto’s gebeuren. Heb je vragen, of een suggestie wat ik de volgende keer aan jullie moet leren? Meld het in de beschrijving hier onder, ik lees en beantwoord alles!

Nu vragen jullie je misschien af, maar als jij kan bouwen laat dan is wat zien. Nou dat doe ik met genoegen! Hier een goed voorbeeld van iets wat ik heb gebouwd, sommige details zijn met bouwers samen gedaan, maar de volledige opzet, rotswerken en details zijn van af mij hand gekomen.

Oke laten we beginnen!

Vandaag gaan we een flying island maken, vrij simpel, maar leuk om in je server te hebben.

Het mogelijke eind resultaat wat je kan bereiken na het zien van de tutorial:

(Afgezien van de gebouwen)

Oke laten we beginnen!

  • Je begint simpel in je server met 2 nether fence hekjes op elkaar, met daar boven op een cobble wall, en een willekeurig block.
  • Hier boven op maak ik een paal van clay, dit gebruik ik om mijn world edit brushes op de kunnen plaatsen. Met '/brush sphere clay 1' maak ik een onderbol.
  • Zo gaan we verder, tot 4/5, met gewoon nog steeds de zelfde code namelijk: '/brush sphere clay 2/tm/5'
  • Weet je ook gelijk hoe je een ballon maakt 'gni'. Nee zonder dollen, dit is een basis, vanaf nu gaan we het hele zooitje replace, hiervoor gebruiken we deze code: '//replace clay 10%stone,10%cobble,5%dirt,5%97:1
  • Begint al ergens op te lijken, maar nog steeds net een ballon, zou je het opnieuw replace zou het dat nou kunnen zijn ook :p Geen punt, nu gaan we het geheel wat vorm geven, simpel weg door random extra blocks er op te plaatsen. Van stairs tot slabs.
  • Daar begint al wat te komen, nu ga ik op een aantal plekjes wat hangende ijspegels plaatsen, gewoon 2/3 packed ice blocks met daar onder een glass.
  • Uit eindelijk kan je de bovenranden nog wat meer details geven, zodat ze mooi in elkaar overvloeien, en wat losse blocken plaatsen (brokstukken)
  • En uit eindelijk heb je een kleine versie van wat boven (bij die draken map) precies zo is gegaan toen ik doe heb gemaakt!

Nou dat was het voor deze keer, vergeet geen reactie achter te laten wat jij de volgende keer wil zien.

https://twitter.com/JooordiW

Ik heb tegenwoordig ook een PortFolio, mocht je die willen zien, klik dan hier: https://joordiw.tumblr.com/

Oja en niet te vergeten, fijne Halloween alvast, met volgende week de Halloween versie.


Crigop

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.