De geschiedenis van Minecraft: deel 4/4 – 2012

 • 2014-11-14
 • 1873 Bekeken
2014-11-14

Enkele weken geleden liet een van jullie een reactie achter met daarin de vraag of ik eens wat kon schrijven over de geschiedenis van Minecraft. Ik heb ja gezegd. Tot mijn spijt. Want wat een ongelofelijk verhaal zit erachter! Ik heb besloten er een mini-serie van te maken, dat is prettiger dan in een stuk een ellenlange tekst te lezen. Dit zal per jaar gaan. Vandaag dan het allerlaatste deel, 4 van de 4, het jaar 2012 van Minecraft!

LEt it GO!Na het gigantische feest wat in eind 2011 gevierd werd, kwam snel een einde. Natuurlijk kwam op 12 januari wel Alpha 1.1 uit, maar dat verviel toen de SOPA echt de wereld in werd geblazen. SOPA, ofwel Stop Online Piracy Act, was een initiatief gemaakt door de US. Het hield in dat er geen downloads meer gemaakt moesten worden, omdat het de (Amerikaanse) economie zou kunnen beschadigen. Vele downloadsites werden offline gezet, en mensen zoals Kim Dotcom werden de gevangenis in. Notch, en de rest van Mojang, vond het belachelijk en kondigde een passieve actie uit. Zij zetten hun sites en server een dag lang op zwart om te protesteren. Het had effect, politici waren onder de indruk van het gebaar, maar ook zeker van alle reacties. Er is niet gemeten, maar men denkt dat er rond de 802.200.000 mensen in protest zijn gegaan. Mojang heeft daar ongeveer 10% aan meegeholpen.Toch was er ook goed nieuws, want LEGO kondigde aan dat het LEGO Minecraft Project meer dan 10.000 stemmen had gehaald. Meer dan voldoende om in ieder geval 1 oplage te maken. Notch reageerde enthousiast: 'LEGO bestaat al jaren, Minecraft pas 2. We zijn vereerd door dit project.'https://images2.wikia.nocookie.net/__cb20131103004807/lego/images/d/df/Lego-minecraft-extension.jpgBukkit!Op 11 februari werd Alpha 0.2.0 uitgegeven voor de Pocket Edition. Helaas alleen voor android, die accepteerde het eerder. De AppleStore dacht namelijk dat het een cover-up was voor pornografische content. Die volgde 6 dagen later. Tevens lanceerde LEGO het laatste ontwerp voor de eerste Minecraft LEGO set. Daarnaast kwam "Catacomb Snatch", een spel dat ontwikkeld werd door Mojang in de tijdspanne van een weekend als deel van een weldadigheidsproject. Succesvol was dan niet, toch werd er maar liefst 325.000 dollar opgehaald. Waar het heen ging? Ik heb werkelijk geen idee.Het leukste van de hele maand februari was misschien wel op de 28e. Het Bukkitteam (samengesteld uit Nathan "Dinnerbone" Adams, Warren "EvilSeph" Loo, Erik "Grum" Broes & Nathan "Tahg" Gilbert) stappen officieel in Mojang om de Minecraft serversoftware verder te ontwikkelen en om de helpen met het creëren van modding APIs. Het was een publiek geheim maar toch hebben zij jarenlang de spiegel voorgehouden dat Bukkit los stond van Mojang. Juist om geldklopperij te voorkomen en meer input te kunnen krijgen van de community.https://server.tyzoid.com/Uploads/images/bukkit_wallpaper.pngPC MASTER RACEIk kan heel veel opnoemen voor Maart 2012. Maar ik ga gewoon even eigenwijs een lijstje maken. Teveel om op te noemen.


 • 1 - PC : 1.2.1 and 1.2.2 vrijgegeven.
 • 2 - PC : 1.2.3 vrijgegeven.
 • 12 - De rechtszaak van "Elder Scrolls VS Scrolls" heeft een resultat: Mojang kan hun spel "Scrolls" noemen, maar geen vervolg bij het gebruiken van deze naam zal toegestaan worden.
 • 22 - PC : 1.2.4 vrijgegeven.


Al deze updates waren gewoonweg LEGENDARSICH. EN OH MIJN GOD, DE ÜBER 1.2.4 UPDATE!https://minecraftdl.com/wp-content/uploads/2012/03/AuraCraft-Texture-Pack-580x325.pngSaai en gebrokenApril stond in het teken van de Pocket Edition, voor zowel iOs als Android kwamen de PE 0.3.0 versies uit. Ondanks het hele reclame offensief kwam er maar 2% bij. Notch was teleurgesteld. Misschien had het er ook wel mee te maken dat hij en Ez, zijn vrouw, niet zo goed gingen. Ez vond dat Notch teveel met Mojang bezig was, hij was te weinig thuis. Of dat zo is, is natuurlijk altijd te betwisten. wat wel zeker is, is dat het helemaal niet goed ging. Dat was ook te zien in het werk. Er kwam die maand maar 1 update. Een magere 1.2.5 voor de PC. De langverwachte paarden en draken gingen niet door. Fans waren erg teleurgesteld en Notch raakte in een depressie.


Box bro!Op 1 mei kregen de Xbox gebruikers is fantastisch te horen. Minecraft kwam eindelijk ook voor de 360! Op 9 mei kochten ruim 1.3 miljoen gebruikers het spel. Een fantastisch record, zeker als je bedenkt dat Minecraft er ruim 6 maanden over gedaan had om op dat aantal te komen. Er volgden nog enkele grote updates. Op 16 juni werd het XB : Skin Pack 1 vrijgegeven. Het bevatte 45 skins gebaseerd op oa. Minecraft, "Halo", "Fable" en "Gears of War" als nieuwe skinontwerpen. Op de 18e XB : Summer Of Arcade Promotional Skin Pack (tot 22 augustus 2012). Het bevatte 15 skins gebaseerd op verschillende arcadespellen zoals "Tony Hawk's Pro Skater" en "Deadlight". Op 24 augustus werd XB : Skin Pack 2 vrijgegeven. Het bevatte wederom 45 skins gebaseerd op oa. Minecraft, "Left 4 Dead", "Perfect Dark" en "Gears of War" (en andere) als nieuwe skinontwerpen.

Mixed feelingsToch was augustus een maand met veel ophef. De PC Alpha 1.3.x updates werden uitgegeven, wat op zich erg leuk nieuws was. Ook werd Minecon 2012 via een promotiefilmpje aangekondigd. Opvallend is dat in de video Notch zijn trouwring niet draagt. Dat had een goede reden. Op 15 augustus scheiden hij en Ez. Het huwelijk was toch niet echt wat ze gedacht hadden en als goede vrienden gaan ze uit elkaar. Notch doet alsof het hem niks doen, maar zijn vrienden weten beter. Hij heeft het helemaal gehad.

Weer XboxJeb voelt zich noodgedwongen de productie van Minecraft uit handen te nemen van Notch. Tijdelijk, totdat hij zich beter voelt. Jeb heeft ook grote ideeën. De Xbox community is streng. Zij willen meer en betere updates hebben. Notch geloofde er geen zak van, hij vond PC sowieso het beste. Jeb dacht dat het beter was te luisteren. Hij bracht het volgende lijstje uit:


 • 16 - XB : 1.2 vrijgegeven.
 • 17 - XB : Skin Pack 3 vrijgegeven. Het bevat 45 skins gebaseerd op oa. Minecraft, "Half-Life", "Portal" en"Left 4 Dead" (en andere) als nieuwe skinontwerpen.
 • 26 - XB : Halloween Skin Pack is beschikbaar (tot 26 november 2012). Het bevat 55 Halloween-gebaseerde skins, waarvan 7 met capes.


Allemaal Xbox. Geen idee wat eraan is. Maarja.

FinallyOp 6 november komen dan eindelijk de Minecraft giftcards in de winkels te liggen. Wel alleen US helaas. Voor het eerst kan Minecraft gekocht worden zonder een creditcard. Nouja, iDeal werkte al in Nederland. Stelletje Noobs. Ook werd in november de PC 1.4.4 en de 1.4.5 uitgegeven. Minecon 2012 was een groot succes! In Disneyland Paris kwamen zo'n 500.000 mensen bijeen voor development, langames, en mechandise. Ieder kreeg ook een online Minecon 2012 cape. Ook 1.5 update kwam uit. Redstone, b*tches!

Dit was het laatste deel. Misschien dat ik er nog later een deel aan toevoeg. Doegjes!

Alex

Oprichter en eigenaar van ASNGaming.net. Hij regelt daar al het werk, en zorgt voor aftermovies and shit. Eigenlijk de eindbaas van alles. Hier is hij eigenlijk een beetje meh.
Meer van hem lezen? Check het archief door op zijn naam te klikken!

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.