Alles over namechanges

  • 2014-08-22
  • 2808 Bekeken
2014-08-22

Edit: Het is reeds mogelijk om je naam te veranderen. Check dit artikel voor alle informatie: https://old.minecraftkrant.nl/2015/02/04/namechanges-vanaf-vandaag-mogelijk/ .

Je kent het gevoel vast wel: een paar jaar geleden heb je een Minecraftaccount aangeschaft en de naam die je toen hebt gekozen, is nu behoorlijk kinderachtig geworden. Als je hem wilt veranderen moet je voor €20,- een nieuw Minecraftaccount aanschaffen.

Ruim anderhalf jaar geleden tweette Mojang over evt. namechanges. Een hele lange tijd hebben we hier niks meer over gehoord, tot 1 à 2 maanden terug.

In een onverwachte tweet van Jeb stond dat ze werkten aan een namechange-systeem, en hoopten dit zo snel mogelijk af te hebben. Er kwam meteen een bom van vragen op het Zweedse bedrijf af, die later beantwoord werden.

Het begon allemaal met Minecraft 1.7.6. In deze versie werd je username geconverteerd naar een speciale ID, genaamd een UUID. Dit gaf direct antwoord op een boel vragen.

Deze 'UUID' zou je in de toekomst identificeren bij multiplayer-servers. Dit is handig, want als je gebanned bent op een server, moet je niet door een simpele naamswijziging er weer op komen.

De grote vraag is nu natuurlijk: wanneer komen die namechanges? En hoeveel gaan ze kosten?

Op die eerste vraag heeft Mojang een antwoord gegeven: zodra genoeg mensen Minecraft 1.8 of hoger gebruiken. Aangezien ze verwachtten dat 1.8 in de komende weken zal uitkomen denk ik dat het niet lang meer duurt (2 maanden? hopelijk).

Over hoeveel ze gaan kosten, is nog niet duidelijk. Jeb hoopte dat ze gratis konden worden, maar ze willen ook niet dat je elke 5 minuten je naam gaat veranderen.

Servers moeten als ze zijn geüpdate naar 1.7.6 eerst alle gebruikersnamen converteren naar UUID's. Dit kan even duren. Het gebeurt volledig automatisch.


Verder heb ik de officiële FAQ van Mojang vertaald:

Als ik een speler genaamd "Foo" ban, en hij verandert zijn naam naar "Bar", blijft hij dan geband?

Ja. Hetzelfde geld voor gewhiteliste spelers en geopte spelers. Ze behouden ook hun inventory, statistieken, dieren en al het andere dat ze op de server hebben.

Kan ik iemand anders naam stelen? Kan ik mezelf Dinnerbone noemen?

Nee. Ik ben Dinnerbone en namen zijn nog steeds uniek. Je kan niet dezelfde naam als een andere speler hebben, omdat zij dan ook hun naam moeten veranderen zodat jij hem kan nemen.

Hoe zal dit werken met mods? En wat gebeurt er met mijn custom stuff op die ene modded server?

Vraag je mod maker/server owner. Ze zouden dit systeem makkelijk kunnen ondersteunen, maar wij zijn niet verantwoordelijk voor mods en servers!

Kan ik mijn naam al veranderen? Waar moet ik zijn? Zal het iets kosten? Hoe vaak kan ik het doen?

We zullen naamsveranderingen toelaten zodra we voelen dat genoeg mensen en servers 1.8 of hoger gebruiken, zodat servers de tijd hebben om naar het nieuwe spelerformaat te veranderen. We hebben geen details over hoe de verandering moet worden gedaan of beperkingen die vereist zijn om je naam te veranderen. We proberen om het simpel en gratis beschikbaar te maken, maar we willen ook geen mensen die hun naam elke 5 minuten veranderen!

Dus waar verander ik mijn naam?

Lees het vorige antwoord!

Ik ben een server owner, wat moet ik doen als ik update naar 1.7.6?

Eigenlijk niets. De server zal zichzelf updaten, en het zal enkel om invoer van de gebruiker vragen bij een fout (nietbestaande spelers, bijvoorbeeld). Als je server niet start, check dan de logs. Anders ben je klaar om te spelen!

Is dit compatibel met 1.7.5?

Nee, sorry. We moesten het protocol veranderen om de nieuwe spelerformaten te ondersteunen.

Ik ben bang. Ik heb een knuffel nodig.

Aww, alsjeblieft, kleine jongen. *knuffel* Maak je geen zorgen, het is niet zo eng als het klinkt.


Dit was dus alle informatie over de namechanges. Zogauw er nieuw nieuws is, zal het worden geüpdate!

Bedankt voor het lezen!

Andreas

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.