Hoe maak je een Netherite houweel in Minecraft (2023)?

  • 2023-03-03
  • 1577 Bekeken
2023-03-03

Hoe maak je een Netherite houweel in Minecraft (2023)?

Een van de belangrijkste redenen waarom Minecraft een enorm spelersbestand heeft, is vanwege de jaarlijkse updates. Ontwikkelaars ondersteunen de game door nieuwe functies toe te voegen en bestaande te wijzigen.

Soms zijn de aangebrachte wijzigingen of toegevoegde functies klein. Deze keer zal de aankomende Minecraft 1.20-update echter belangrijke toevoegingen doen aan hoe spelers netherite items, tools en wapens in de game ontgrendelen.

Netherite houweel in Minecraft

Is It Really Worth Upgrading To Netherite?

upgraden is iets dat alle spelers zouden moeten doen, of ze nu op zoek zijn naar grondstoffen of nieuwe minecraft-grotten verkennen. Diamanten pikhouwelen zijn het meest effectief in het spel.

Als de speler zijn diamanten keuze nog beter wil maken, kan hij deze upgraden naar netherite.

Een Netherite houweel verkrijgen in 1.19 en lager

Een diamanten houweel upgraden naar netherite (afbeelding door Mojang)
Een diamanten houweel upgraden naar netherite (afbeelding door Mojang)

Netherite werd voor het eerst geïntroduceerd in update 1.16 en tot nu toe zijn er minimale wijzigingen aangebracht in de manier waarop het wordt gebruikt. Spelers die versie 1.19 of eerder gebruiken, moeten een diamanten houweel en een netherite staaf op de smedentafel plaatsen om een netherite houweel te maken. Hij zal de zijne behouden charmes na bijwerken.

Het is niet eenvoudig om een Netherite Ingot te krijgen, omdat het een van de zeldzaamste bronnen in het spel is. Eerst moeten spelers Ancient Debris vinden, een zeldzaam erts dat in de Nether wordt gegenereerd.

Ancient Debris kan worden gevonden tussen Y-niveaus 8 tot 22, met de hoogste concentratie tussen Y-niveaus 12 en 17. Dit betekent dat spelers diep de Nether in moeten reizen om deze waardevolle grondstof te vinden.

Ze hebben niet één, maar vier oude fragmenten nodig, en dan zullen ze in een oven moeten worden gesmolten. Daarna ontvangen spelers Netherite Scrap, het eerste ingrediënt voor het maken van een Netherite Ingot.

Netherite Ingot Recept (afbeelding door Mojang)
Netherite Ingot Recept (afbeelding door Mojang)

Met vier Netherite Ingots moet je vier Gold Ingots op de werkbank plaatsen, zoals weergegeven in de afbeelding hierboven. Voor het upgraden van één diamanten item is slechts één Netherite Ingot nodig. Zodra het gemaakt is, plaats je het op de smidstafel zoals afgebeeld en pak je de opgewaardeerde houweel.

Netherite houweel in Minecraft 1.20

Bastion in het spel (afbeelding via Mojang)
Bastion in het spel (afbeelding via Mojang)

In update 1.20 zijn er plannen om grote veranderingen aan te brengen in de manier waarop Netherite-items worden verkregen. Naast de Netherite Bar hebben spelers ook een nieuw item nodig, de Blacksmithing Template, om de Netherite te upgraden.

Dit is een zeldzaam onbewerkt item dat spelers alleen kunnen vinden in Bastion Loot Chests.

Schatkisten in Bastions hebben altijd het Netherite Upgrade Smithing-sjabloon en er is een kans van 10% dat andere kisten dit ook hebben.

Diamond houweel-update in Minecraft 1.20 (afbeelding door Mojang)
Diamond houweel-update in Minecraft 1.20 (afbeelding door Mojang)

Nadat ze het smeedsjabloon en de netherite-staaf hebben verkregen, kunnen spelers eindelijk hun houweel upgraden door items op de smeedtafel te plaatsen, zoals weergegeven in de afbeelding.

Smid Sjablonen onmogelijk te creëren; Zodra de speler het echter heeft verkregen, kunnen ze kopieën van zichzelf maken, wat op precies dezelfde manier werkt.

Plaats hiervoor een kasseien in de centrale sleuf, een sjabloon erboven en diamanten in alle andere.

Vervolgens kunnen twee sjablonen uit de werkbank worden samengesteld. Geïnteresseerde spelers kunnen de nieuwe smid-sjabloonfuncties uitproberen in de nieuwste snapshots en bètaversies.

Larry

Als eigenaar en schrijver van Minecraft Krant, breng ik een passie voor Minecraft . Met een focus op het leveren van het laatste nieuws, updates, tips en trucs, zijn mijn artikelen gemaakt om Minecraft liefhebbers te informeren en te vermaken.

Omdat ik Minecraft al jaren speel, heb ik een uitgebreide kennis van het spel. Dit begrip stelt me in staat om inzichtelijke en accurate artikelen te schrijven over een breed scala aan onderwerpen!

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.