Enkele nieuwe textures voor Minecraft zijn nu beschikbaar!

  • 2017-12-22
  • 2267 Bekeken
2017-12-22

Zoals je waarschijnlijk al wist, krijgt Minecraft gloednieuwe textures. Een Nederlandse medewerker van Mojang, Jasper, ontwerpt deze textures. Maandenlang heeft hij op zijn Twitter sneak peeks gedeeld en nu is het eindelijk zo ver: het eerste voorproefje van de nieuwe textures is nu beschikbaar!

Alle textures aanpassen is een risicovolle klus. Hoe zal de Minecraft community daarop reageren? Daarom heeft Mojang het zekere voor het onzekere genomen en de nieuwe textures eerst in een resource-pack gestopt. Nog niet alle blocks zijn veranderd, maar al wel een heleboel. De resource-pack valt hier te downloaden. Het resource-pack werkt net zoals alle andere resource-packs: stop het bestandje in je 'resourcepacks' folder en klaar is kees.


Ik heb de textures natuurlijk al even uitgetest. De eerste keer dat ik door de wereld keek en de verandering zag, wist ik niet wat ik moest denken. De wow-factor was laag maar lelijk vond ik het ook niet. Totdat ik terugswitchte naar de normale textures: het verschil tussen de normale en de nieuwe textures zag ik nu erg duidelijk. Het is een echte verbetering. Mijn voorkeur gaat dus duidelijk naar de nieuwe textures en ik raad je het zeker aan om het resource-pack te downloaden.


Nadat je een tijdje gespeeld hebt met de nieuwe textures, wil je natuurlijk je feedback geven. Dat kan! Mojang is nieuwsgierig naar jouw mening. Je kunt je feedback geven op de officiële feedback site van Minecraft. Ook wij zijn nieuwsgierig naar jouw mening. Vind je het een verbetering? Welke texture vind jij nou echt mooi geworden, en welke spuuglelijk? Laat het ons weten in een reactie! 


Roel

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.