Cubecraft nu beschikbaar op Xbox One, Mobile en Windows 10

  • 2018-04-30
  • 2931 Bekeken
2018-04-30

Cubecraftgames? Hoeft deze server nog een introductie? Deze razend populaire Minecraft-server, bekend van de vele Nederlandse SkyWars- en EggWars-video's moet wel één van de populairste gameservers van Nederland zijn. Tot nu toe hadden enkel spelers van de Minecraft: Java Editie, de klassieke en modificeerbare versie van Minecraft voor de PC (Windows 7,8.x,10, Mac en Linux) toegang tot vele servers als Cubecraft.net. Nu zijn ook de spelers van de 'Bedrock' platforms, dus smartphones, tablets, Xbox One en de Windows 10 Store aan de beurt om Cubecraft te ontdekken. De Nintendo Switch volgt binnenkort. 

Hoewel tienduizenden servers al jarenlang voor PC te vinden zijn, is de switch naar mobiel en console nog maar redelijk recent (de laatste jaren) begonnen. Mojang en Microsoft zijn en waren reeds hard bezig deze versies on-par te maken met de PC-versie van Minecraft en meer mogelijkheden voor servers en multiplayer toe te voegen. Mineplex had al eerder de stap naar mobile gewaagd, net als InPVP en Lifeboat, maar nu is ook Cubecraft aan de beurt.

Verschillende functies, zoals Parties en Friends zijn beschikbaar in de mobiele versie. Cubecraft zal een hoop zaken die al in de PC versie aanwezig zijn, die reeds bestaat sinds 2012, implementeren in de mobiele versie. Ranks en bans zullen niet overgezet worden. Cheaters kunnen evenwel gemakkelijker geweerd worden van de server via Xbox Live en ook Anti-Cheat zal present zijn. De PVP van de mobiele server en van de mobiele versie van Minecraft lijkt meer op die van Minecraft PC 1.8 dan van 1.9+. Cubecraft zegt verder de Java-versie te blijven ontwikkelen, dus absoluut geen reden tot paniek voor de huidige spelers.Bron: https://minecraft.net/nl-nl/article/cubecraft-server, https://www.cubecraft.net/thre...

Niels

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.