Grappige Feiten over Minecraft die Je Nog Niet Wist (2024 Update)

  • 2024-08-03
  • 10115 Bekeken
2024-08-03

10 Grappige Feiten over Minecraft die Je Nog Niet Wist (2024 Update)

Minecraft Feitjes Quiz

Of je nu een echte Minecraft-veteraan bent of het spel pas een maandje speelt, hier zijn enkele verrassende en grappige feiten over Minecraft die je waarschijnlijk nog niet kende.

1. De Enderman spreekt Engels... achterstevoren!

Wist je dat de Enderman al sinds zijn introductie Engels spreekt? Het is je misschien nooit opgevallen omdat ze achterstevoren praten en met een verlaagde toonhoogte. Ze zeggen dingen als "What's up?", "This way" en "Forever".

2. Minecraft's eerste versie: een 6-daagse creatie

In 2009 wilde Notch een sandbox-game maken. Hij begon op 10 mei en op 16 mei was de eerste alpha-versie van Minecraft al online. Slechts 6 dagen om de basis van een wereldwijd fenomeen te leggen!

3. De Creeper: een gelukkig ongelukje

Een van je grootste vijanden in Minecraft, de Creeper, ontstond per ongeluk. Notch wilde eigenlijk een varken maken, maar verwisselde de waarden voor lengte en hoogte. Het resultaat zag er grappig uit, en zo werd de Creeper geboren.

4. Ghast-geluiden komen van... een kat!

C418, de 'geluidsman' van Minecraft, nam per ongeluk een geluid op van zijn kat. Oorspronkelijk bedoeld voor de ocelots, bleek het perfect te passen bij de ghasts in de Nether.

5. Van 'Cave Game' naar 'Minecraft'

Tijdens de eerste dagen heette het spel 'Cave Game'. Gelukkig werd dit al snel veranderd in het iconische 'Minecraft' dat we nu kennen.

6. Alle koeien zijn vrouwelijk

In de Minecraft-wereld geven alle koeien melk, wat betekent dat ze allemaal vrouwelijk zijn. Er zijn geen stieren te bekennen. Het mysterie van hoe ze zich voortplanten blijft onopgelost!

7. Boten en minecarts hebben gevoelens (soort van)

Deze voertuigen hebben 3 hartjes (6 health points). Daarom kun je soms ergens tegenaan botsen zonder dat je boot of minecart meteen kapot gaat.

8. Community-creaties in het officiële spel

Mojang heeft enkele populaire mod-creaties overgenomen en in het officiële spel geïmplementeerd. De piston kwam van de Hippoplatimus mod en de paarden uit de Mo'Creatures mod van Dr. Zhark.

9. Creeper-explosies op commando

Je kunt een Creeper dwingen te exploderen door hem aan te raken met een vuursteen en staal (flint and steel). Een verrassend trucje om je vrienden mee te laten schrikken!

10. De Ender Dragon heeft een naam

De Ender Dragon is vrouwelijk en heeft zelfs een naam. Notch onthulde ooit dat ze Jean heet.

Larry

Als eigenaar en schrijver van Minecraft Krant, breng ik een passie voor Minecraft . Met een focus op het leveren van het laatste nieuws, updates, tips en trucs, zijn mijn artikelen gemaakt om Minecraft liefhebbers te informeren en te vermaken.

Omdat ik Minecraft al jaren speel, heb ik een uitgebreide kennis van het spel. Dit begrip stelt me in staat om inzichtelijke en accurate artikelen te schrijven over een breed scala aan onderwerpen!

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.

MinecraftKrant.nl - Jouw ultieme gids voor de beste Minecraft servers in 2024/2025. Ontdek topservers voor elke speelstijl, van survival, skyblock, pvp tot minigames. Dagelijks bijgewerkt met de nieuwste en populairste servers. Minecraft Krant biedt een uitgebreide list van servers met de top Nederlandse Minecraft servers. Vind hier jouw perfecte Minecraft-avontuur! Minecraft is auteursrechtelijk beschermd door Mojang/Microsoft en is niet verbonden met deze site. Minecraft Servers Page is op geen enkele manier geassocieerd met Mojang.